Első csoportunk a Ruda-Parkban

2017. május 12-én, pénteken vendégül láttuk az első csoportot, akik 23 fővel a Debreceni Egyetemről érkeztek hozzánk. A diákok és tanáraik egy terepgyakorlat kapcsán érkeztek B-A-Z megyébe és megnézték a környék természeti és kulturális kincseit. Fő szakjuk a földrajz, ezért volt számukra érdekes a rudabányai tó és az itt talált ásványok, leletek.

A csapat a Ruda-Park Látogatóközpontban kezdte a napot. Hadobás Sándor, a Gvadányi József Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója tartott nekik egy előadást Rudabánya történelméről és nevezetességeiről, majd Folyaminé Tomori Tünde ügyvezető asszony a Ruda-Park tevékenységéről, a programokról és céghez tartozó létesítményekről mutatott be egy prezentációt.

Ezek után levetítésre került a Rudapithecus Hungaricus címet viselő kisfilm, dr. Kordos László palentológus előadásában, majd egy animációs filmet láthattak a diákok, Rudi nagy dobása címmel.

A napot egy igazán érdekes és különleges kirándulással zárta a csoport; kilátogattak a rudabányai tóhoz és megnézték annak környezetét, természeti szépségét.

Nagyon jól érezték magukat, ami nagy öröm volt nekünk is. Pozitív élményekkel és feltöltődve indultak haza, Debrecenbe.Weboldalunk folyamatosan feltöltés alatt áll, így érdemes visszatérni friss információkért!

Nyelv

Újdonságok

Előzetes bejelentkezés után látogatható! Hétköznap 8:00-15:00ig akár csak családok részére is nyitvatartunk. Hétvégén pedig 20 fő feletti csoportoknál tartunk nyitva. Bejelentkezni az alábbi telefonszámon lehet: 0630/9427303
A Majomszigeten kialakított Látványtárban megtekinthető a világ egyik legjelentősebb őslénytelepének bemutató szelvénye. A Majomszigetnek elnevezett terület hazánk egyik legértékesebb őslénytani lelőhelye, hiszen 1965-ben itt találtak rá a több mint 1
Honlapunkon nyomon követhetik a beruházás menetét, illetve a korábbi tudományos kutatásokat, az eredményeket bemutató anyagot tekinthetnek majd meg. A projekt megvalósítását követően pedig várjuk Rudabányára, hogy személyesen is megismerkedhessen ezzel a